fbpx
espa banner

GET IN CONCEPT

20170829-CM-Monthly-August-800x400

4 tips για hot digital καμπάνιες.

Κοντές, ψηλές, συνηθισμένες, απρόβλεπτες, βαρετές, σύντομες, ατελείωτες. Online καμπάνιες υπάρχουν πολλές και την τελευταία δεκαετία έχουν αλλάξει δεκάδες μορφές. Έχουν εξελιχτεί, έχουν ανασχεδιαστεί, έχουν νέες UX συνήθειες, άγρια δημιουργικό πνεύμα και technologically επεκτατικές διαθέσεις. Τα έχουν όλα και είναι η τελευταία λέξη (ok, κώδικας) στη διαφημιστική haute couture.

Και ξέρετε για ποια καμπάνια ακριβώς μιλάμε. Για εκείνη που σας έκανε να πεθάνετε στα γέλια. Για εκείνη που είδατε σε επανάληψη 15 φορές (τη μια δακρύσατε κιόλας, μην το αρνείστε). Εκείνη που σκεφτόσασταν για μέρες. Που συζητήσατε με τους φίλους σας. Στείλατε και link με τίτλο «δες το, είναι απίστευτο». Για εκείνη την καμπάνια, που θα θέλατε να είχατε και για τη δική σας επιχείρηση, e-shop, brand, προϊόν. Ή αν είχατε κάτι απ΄όλα αυτά.

Μπορεί να είναι σοκαριστικά edgy, τραβηγμένες από τα μαλλιά, εκκεντρικές, με καυστικό χιούμορ, τόσο direct που να τσακίζουν κόκκαλα, τόσο alternative που να σε βάζουν σε σκέψη για το αν κατάλαβες καλά, τόσο emotional που να τις θυμάσαι για καιρό. Οι αγαπημένες μας online καμπάνιες είναι όλες τους διαφορετικές η μια από την άλλη, όλες όμως και πιο συγκεκριμένα, οι πιο επιτυχημένες του είδους, έχουν μερικά κοινά. Πιο συγκεκριμένα, 4.

1. Δημιουργικό Mode: ON

Βουνά από digital πληροφορία, ωκεανοί από promotional project, δάση από μηνύματα. Μια αιωνιότητα από project και μια καμπάνια. Η δική σας. Πώς θα φανεί; Πώς θα ξεχωρίσει; Επικοινωνήστε το μήνυμα σας, outside the box. Και μείνετε πιστοί σε αυτό. Μην κινηθείτε απλά εκ του ασφαλούς. Τινάξτε τη δημιουργική μπάνκα στον αέρα. Εικαστικά, λεκτικά, συναισθηματικά. «Μιλήστε» στον follower σας όπως δεν του «μίλησαν» ποτέ.

2. Εμπορικό Mode: ON

Όταν κάνουμε μια online καμπάνια, την κάνουμε για να αφήσουμε το στίγμα μας. Για να γνωστοποιήσουμε την ταυτότητα και τη φιλοσοφία μας. Για να εξελιχθούμε δημιουργικά. Μην το πείτε πουθενά αν και το ξέρουν όλοι. Κάνουμε μια online καμπάνια, γιατί κυρίως θέλουμε να πουλήσουμε. Αφήνοντας το στίγμα μας, γνωστοποιώντας δημιουργικά την ταυτότητα μας, αναδεικνύοντας τη φιλοσοφία μας. Όμως να πουλήσουμε. Μην προτρέχετε, υπάρχουν βήματα. Δομούμε τη στρατηγική μας – οργανώνουμε την καμπάνια μας – χτίζουμε τις μελλοντικές μας πωλήσεις. Για παράδειγμα, άλλη φάση με άλλες απαιτήσεις είναι το branding, άλλη τα after-sales. Άλλα μέσα, άλλοι κανόνες. Για να έχει κάτι πιθανότητες να γίνει εμπορικό, εκτός από δημιουργικό πρέπει να είναι και ευέλικτο, να μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα, να μπορεί να «δέσει» more or less με κάθε φάση του sales κύκλου.

3. Good Timing Mode: ON

Θέλουμε δημιουργία και θέλουμε πωλήσεις. Για να τα έχουμε αυτά, θέλουμε ακρίβεια. Κανένα πρόβλημα! Ο προγραμματισμός σχεδιάζεται από εξειδικευμένα tools και διαμορφώνεται με βάση την ιδιαίτερη φύση της δικής σας καμπάνιας. Ένας άρτια μελετημένος προγραμματισμός, μεγιστοποιεί την εμβέλεια και την επίδραση της καμπάνιας σας, εξοικονομώντας πολύ χρόνο, κόπο και χρήμα.
Πριν 10 χρόνια φάνταζε ανέφικτο. Τώρα πλέον είναι αναπόσπαστο μέρος μιας επιτυχημένης digital στρατηγικής.

4. Τεχνολογικό Mode: ON

Και μια που συζητάμε για tools, ας μείνουμε λίγο παραπάνω στη γειτονιά. Μια δεκαετία τώρα αυτά που γίνονται είναι φοβερά. Και αλλάζουν ενώ γράφονται αυτές οι λέξεις. Πλέον υπάρχουν οι τρόποι και τα metrics, να υπολογιστούν τα πάντα. Πλέον υπάρχουν οι τρόποι και τα metrics, να βγουν σε real time οι κατάλληλες συντεταγμένες συμβατότητας content, κοινού, απόδοσης, συχνότητας. Just name it (and have budget for it).

*Extra hot tip: Digital Tools υπάρχουν πολλά (αν έχεις το σωστό budget, το επαναλαμβάνουμε για να το τονίσουμε) το ποια όμως είναι κατάλληλα, είναι θέμα ιδιαίτερης brand ιδιοσυγκρασίας αλλά και ξεχωριστών αναγκών που πάμε να καλύψουμε σε κάθε εκάστοτε περίπτωση. Α. Και θέμα ενός Digital Expert που ξέρει να σας καθοδηγεί σωστά. Μην ξεχνιόμαστε.

Σκεφτείτε το απλά. Αν ενώσεις τη δημιουργία, με την εμπορικότητα, το σωστό timing και τη σωστή επιλογή cutting-edge τεχνολογίας, δεν έχεις απλά μια σούπερ επιτυχημένη online καμπάνια. Μπορείς απλά (όσο απλό δηλαδή μπορεί να είναι αυτό), να κατακτήσεις τον κόσμο.

Για κατάκτηση του κόσμου ή απλά για επιτυχημένες online καμπάνιες, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα: 210 3414380 αλλά και στο info@conceptmaniax.gr

Skip to content